Mijn verhaal


Reeds in mijn actieve sportcarrière, gebeten door een gezonde leefstijl en voeding, ging ik vooral na het beëindigen van mijn atletiekloopbaan door blessures en chronische vermoeidheid op zoek naar het waarom. Had ik het dan blijkbaar toch niet zo goed gedaan?

Na het behalen van een Master in de Logopedie en Audiologie, begon ik te werken in het medisch veld als Product Specialist en  Sales Manager met apparatuur voor artsen. Ik deed hierbij veel medische kennis en kennis over functionele testen en behandelingen op, in het bijzonder in het vakgebied NKO, gastro-enterologie en neurochirurgie.

Terzelfdertijd verdiepte ik me in alle literatuur die ik te pakken kon krijgen over voeding en  natuurlijke geneeswijzen in een zoektocht om mijn lage energiepeil en vele kleine kwaaltjes op te lossen.

Het was een inspirerend pad met telkens nieuwe inzichten. De 3-jarige opleiding 'Causale voetreflexologie' met nog een 4de specialisatiejaar voor kinderen en baby's was heel verhelderend! Ik leerde de verbanden en relaties leggen tussen emoties en klachten. Ook het feit dat voor een symptoom ter hoogte van een bepaald orgaan de oplossing meestal elders in het lichaam  te vinden was, was een eye opener die mijn honger naar inzichten in lichaam en geest alleen maar aanwakkerde.

Na even te proeven van de verschillende methodologieën zoals Ayurvedische en Chinese geneeskunde, koos ik voor verdere verdieping in de orthomoleculaire geneeskunde. Na het afronden van orthomoleculaire modules voedingsleer, gezondheidsleer en evolutionaire gezondheidsleer mocht ik me met veel trots Orthomoleculair therapeut volgens de kPNI noemen. Dit was de start om mensen om me heen te begeleiden.

Ondertussen nam ik nog seminaries over persoonlijke ontwikkeling en coaching mee en werkte ik de opleiding coaching essentials af.

Hoewel voeding en leefstijl nauwelijks nog geheimen voor me hadden, stuitte ik toch vaak op een grens waardoor ik iemand niet verder kon helpen.

De stap naar de kPNI opleiding was dan ook een logische volgende keuze.

De samenwerking tussen ons immuunsysteem, hersenen en het metabole systeem ontrafelen was een hele klus in het eerste jaar, maar bijzonder boeiend.

De impact van gedachten en emoties op het ontstaan en genezen van ziektes is zo overweldigend.  Dit had ik me nooit kunnen voorstellen.

Ondertussen volgde ik ook de opleiding tot Intermittent living Coach waarbij door kortdurende hormetische interventies de flexibiliteit van het lichaam wordt opgetrokken  om mentaal en fysiek sterker te worden in de uitdagende maatschappij waarin we leven.

Dankzij een opleiding waar ik de basisbeginselen over kinesiologie leerde, kan ik verifiëren of de voorgestelde supplementen een meerwaarde zijn.

Om steeds beter mensen te kunnen helpen blijf ik studeren ook na het behalen van de titel  'Master in de kPNI' .

Mijn voldoening haal ik uit het teruggeven van leiderschap over gezondheid aan anderen. Daarom is het ook mijn passie en missie om jou op dit pad te begeleiden zodat je zelf weer baas wordt over je eigen gezondheid dit steeds vertrekkende vanuit jouw doelstellingen!energienetica

Heidi Merckx

het gezicht achter EnergieneticA