Werkwijze

Gratis verkennend gesprek (telefonisch of online)

Gedurende deze 15 min zoeken we uit of mijn aanpak jou aanspreekt, of ikzelf met jouw problematiek aan de slag wil of jou liever doorverwijs. Is de nodige klik aanwezig dan plannen we een eerste afspraak in.


Er zijn verschillende mogelijkheden:

Individuele trajecten

U hebt een hulpvraag waarbij we in 1 sessie alles op de rails kunnen zetten en u naar huis vertrekt met een grondig advies waarmee u verder zelfstandig aan de slag kan.


Bij een chronische klacht hebben we meer tijd nodig en is vermoedelijk een traject van 3 maanden nodig (dit bestaat dan uit een intakegesprek, 2 vervolgconsulten en tussentijdse ondersteuning). Na 3 maanden evalueren we dit.


Groepstrajecten (voor bv. prediabetes, diabetes type 2 of gezond afvallen)

Het kan heel verrijkend en motiverend zijn om met lotgenoten hetzelfde traject te bewandelen.

Na een individuele intake doen we enkele gezamenlijke groepssessies waarbij het vooral gaat om deep learning. Ik neem jullie per sessie mee in een thema rond de problematiek. Je leert veel uit de vragen van anderen en je inspireert elkaar.

Uiteraard blijf ik ook beschikbaar voor persoonlijke vragen en is er ook een individuele opvolging.


Intakegesprek

Voor ons eerste gesprek verzamel ik graag al wat info door je één of meerdere vragenlijsten te laten invullen.

Tijdens de intake brengen we samen je gezondheidsklachten en (medische) voorgeschiedenis in kaart evenals je huidige voedingspatroon en leefstijl

Ik verneem ook graag jouw gewenste doelen.

We nemen hiervoor ruim de tijd. Reken op 1u15-1u30.

Een eerste stap richting de oplossing kan reeds worden besproken.

Aan de slag

Aan de hand van tekeningen/schema's geef ik jou inzicht in de werkingsmechanismes die jouw gezondheidsklachten in stand houden.

Met dit begrip overleggen we samen welke concrete stappen in jouw situatie haalbaar zijn.

Ik geef je een gepersonaliseerd behandelplan (leefstijlaanpassingen, voedings- en bewegingsadvies, nodige ondersteunende suppletie, ademhalingstherapie, toe te passen opdrachten in de eigen leefomgeving,... )

Ik bezorg je naderhand een samenvatting van de gegeven adviezen.

Tussentijdse ondersteuning (mail/Whatsapp)

Kiest u voor een traject dan ondersteun ik u tussentijds door uw vragen te beantwoorden, u aan te moedigen,  recepten te delen, inspiratie  te geven op vlak van nieuwe rituelen die u inbouwt in uw leven, bijsturen waar nodig,...

Ik verwacht van jou communicatie omtrent vorderingen, zaken waarop je vastloopt,...

Kortom ik wil jouw proces van verandering zo veel mogelijk faciliteren indien jij gemotiveerd aan de slag bent!


Opvolging en verdere afspraken

Afhankelijk van het individu en de geplande doelen bepalen we wanneer er een vervolgafspraak gewenst is om bv. een volgende stap in ons plan aan te pakken, te verdiepen of bij te sturen.

Elk traject is individueel.

In de afrondingsfase evalueer ik samen met jou hoe het is verlopen, welke veranderingen het grote verschil maakten en we kijken naar wat je van de toekomst kan verwachten. Welke nieuwe gewoontes zijn belangrijk  om jouw resultaat te kunnen aanhouden of nog verder te evolueren.